Sústredenie mladých raketárov – AMAVET klub č. 808

01.08.2014 11:08

 

 

                 

                     

                

 

V dňoch 21.07.-27.07.2014 sa na chate „U Belanovcov“ nad Uhereckou priehradou konalo sústredenie mladých raketových modelárov z AMAVET – klubu č. 808.

Mladí adepti modelárskeho športu sa načili zostrojiť najskôr jednoduchý papierový model rakety a následne stavali balzové hádzadlo. Okrem stavby modelov si mladí modelári prezreli aj okolitú prírodu, nazbierali chutné huby na obed a zahrali množstvo hier. Modelársku históriu im v skratke priblížil Ing. Lubomír Jurek, bývalý tréner slovenskej raketomodelárskej reprezentácie. Počas stavby modelov tiež dozeral na dodržanie správnej „technológie“ a keď bolo treba, podal pomocnú ruku. Pán Jozef Jaššo sa postaral o aktuálne informácie ohľadne stavby modelov, materiálov a nových technológií. „Dedo Jožko“ ako ho deti familiárne volali bol dušou celého sústredenia. A platný bol aj v kuchyni.Jeho špeciálne placky, hranolky či vyprážaný syr boli super. Posledné dva dni sústredenia boli venované súťažiam m odelov, ktoré deti počas týždňa zostrojili.

Hlavným rozhodcom bol Ing. Jurek, štartérom dedo Jožko a dĺžku letu hodnotila Janka Kajanová. Kým v hádzadlách dievčatá prelietali chlapcov – 1-miesto Veronika Mitašová, 2.miesto Ninka Bednárová a 3. miesto Majko Bednár – v súťaži papierových modelov chlapci suverénne obsadili prvé miesta. 1. Marko Ševčík 2.Marek Urban 3. Milanko Mitaš. Posledný deň sústredenia sa pridali i rodičia detí, ktorí s nami strávili príjemný večer pri opekaní špekáčok a slaninky. Atmosféru večera spestril pán Holobradý, ktorý priniesol gitaru a večerom sa niesli známe skladby či už od Elánu, Nedvědovcov ako i staré trampské piesne.

Deti bezpochyby strávili týždeň plný hier, zábavy, modelovania, pohybu na čerstvom vzduchu. A to je v dnešnej pretechnizovanej dobe veľké plus.

Ďakujeme všetkým rodičom, ktorí pravidelne prispievali k spestreniu jedálnička či už ovocím, zeleninkou ale i koláčikmi. Tiež pánovi Tomovi ktorý nás zásobil sladkými trubičkami a poskyol chatu na náš pobyt. Všetkým, ktorí neváhali obetovať kúsok svoho voľného času pre dobrú vec.

Samozrejme celá akcia by sa nemohla uskutočniť bez podpory MŠ -SR ako i podpory mesta Partizánske. Za všetky spokojné deti ĎAKUJEME. Janka a Jožko

 

 

Text a foto: Mgr.Kajanová J.

Späť